Seedykkiekje

SEEDYKKIEKJE

Beleef en ervaar het prachtige uitzicht met al haar diversiteit en mooiheid van het landschap. Wie verzorgen dit mooie landschap? Hoe ontwikkelt het zich? En wat brengt dat mooie landschap voort? U komt het allemaal te weten op het Seedykkiekje! Nieuwsgierig? Kom dan even langs bij Oudemirdum aan de zeedijk.

DE OPENING

Officieel is het Seedykkiekje op 24 april 2015 geopend. Op vrijdagmiddag 16.30 uur heeft Johannes Kramer gedeputeerde van Fryslan de officiële opening verzorgd. Tezamen met een uitleg over de motivatie voor de brug en het aanstippen van de actoren in het landschap is dit heuglijke feit beklonken met een borrel.

HET UITZICHT

Alle seizoen van het jaar kunt u genieten van een geweldig mooi stukje natuur achter de zeedijk, de Huitebuursterbuitenpolder, vanaf het Seedykkiekje. En een mooie uitkijk over de Huitebuursterpolder en de Reidpôlle daarin, met daarachter het Gaasterlandse heuvellandschap. Bovenop het Seedykkiekje staat een digitale infoscherm voor meer informatie over het landschap en het agrarische bedrijf van de familie Westra.

Sponsoren van het Seedykkiekje:

Provincie Fryslan, Rabobank, Wetterskip Fryslan, Europees landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling,